Skip to main content
Aziatische fusion salade met vegetarische runderstukjes
Aziatische fusion salade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusion salade met vegetarische runderstukjes

met Udon noedels en pinda's

4.2
(19,7K)

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Pinda's
Gerst
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)542 kcal
Energie (kJ)2267 kJ
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers22 g
Vezels5.2 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember en knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de Udon noedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Serveren
4
  • Voeg de Udon noedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en rode peper (let op: pikant!) naar smaak toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders