Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, wat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels. Vandaag maak je er een pastasalade van, waarmee je de zomer alvast in huis haalt. De tomaat en courgette maken het gerecht lekker fris en de feta vormt een zoute tegenhanger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
125 gram
Rode cherrytomaten
1 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Paprikapoeder
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni hierin, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie toe aan de saladekom. Snijd de courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en de courgette met het paprikapoeder 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.
Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en krulpeterselie.