Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola

Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola

Avec le piquant de la roquette

Vandaag combineren we een graan en een peulvrucht, namelijk parelgerst en groene linzen, in een pan en bereid je de feta net even anders: in de oven. Wil jij het gerecht meer pit geven en heb je harissa over? Roer dan ½ theelepel harissa door de bouillon voor je de parelgerst en linzen toevoegt.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

40 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Harissa

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels25 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst en linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

Groenten snijden
2

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de vleestomaat in plakken en de aubergine in blokjes van 2 cm. Besmeer de feta met een dun laagje harissa (let op, dit is pittig).

Oven
3

Leg de vleestomaat dakpansgewijs op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de vleestomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de besmeerde feta op de vleestomaten.

Bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, afgedekt, 10 minuten. Voeg eventueel water toe om aanbakken te voorkomen.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de rucola klein. Haal de aubergine van het vuur en voeg de linzen, parelgerst, de rucola en de witte wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de vleestomaat en feta uit de oven. Besprenkel het gerecht met het sap van de tomaten.