Vandaag combineren we een graan en een peulvrucht, namelijk parelgerst en groene linzen, in een pan en bereid je de feta net even anders: in de oven. Wil jij het gerecht meer pit geven en heb je harissa over? Roer dan ½ theelepel harissa door de bouillon voor je de parelgerst en linzen toevoegt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
40 gram
Groene linzen
½ stuk(s)
Vleestomaat
½ stuk(s)
Aubergine
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Harissa
30 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
350 ml
Groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst en linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de vleestomaat in plakken en de aubergine in blokjes van 2 cm. Besmeer de feta met een dun laagje harissa (let op, dit is pittig).
Leg de vleestomaat dakpansgewijs op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de vleestomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de besmeerde feta op de vleestomaten.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, afgedekt, 10 minuten. Voeg eventueel water toe om aanbakken te voorkomen.
Scheur ondertussen de rucola klein. Haal de aubergine van het vuur en voeg de linzen, parelgerst, de rucola en de witte wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de vleestomaat en feta uit de oven. Besprenkel het gerecht met het sap van de tomaten.