Linzensalade met spinazie en danablu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzensalade met spinazie en danablu

Linzensalade met spinazie en danablu

Met bieten en pecannoten

Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die twaalf weken wordt gerijpt. Hierdoor krijgt hij zijn rijke, stevige smaak die erg lekker is met de zoete en zure smaken van de rode biet en zwarte balsamicoazijn. Samen met de spinazie, rode ui en pecannoten is deze salade een smakelijk, kleurrijk geheel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Gekookte rode bieten

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ blik(ken)

Linzen

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

50 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

snijden
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de rode bieten in dunne plakken. Giet de linzen af.

bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en rode bieten 3 – 4 minuten op middellaag vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

spinazie
3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en rode bieten in een saladekom.

salade
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

salade
5

Snijd de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.

serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.