Skip to main content
Bulgur met geroosterde groenten en honing-geitenkaasbolletjes
Bulgur met geroosterde groenten en honing-geitenkaasbolletjes

Bulgur met geroosterde groenten en honing-geitenkaasbolletjes

met verse munt, pompoenpitten en zoete aardappel

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2423 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels14.1 g
Eiwitten17.4 g
Zout1.4 g
Potassium400.8 mg
Calcium51.5 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg de zoete aardappel en de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe aan een kom.
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 minuten in de oven.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne repen. Snijd de wortel in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg de puntpaprika, wortel en ui toe aan dezelfde grote kom en besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
  • Voeg de overige Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Bulgur bereiden
3
  • Schep de zoete aardappel om en leg de groenten ernaast, of gebruik een andere bakplaat. Rooster 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Rooster in een pot op middelmatig vuur de bulgur en het komijnzaad 1 minuut al roerend.
  • Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.
  • Giet af en roer de bulgur los met een vork.
Pompoenpitten roosteren
4
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Voeg beide toe aan een saladekom.
  • Voeg de slamix toe en schep goed om.
Salade afmaken
5
  • Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de geroosterde groenten, de dressing en de bulgur toe aan de saladekom en schep goed om.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de salade over de borden en leg de geitenkaas erbovenop.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders