Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes

Zeekraal is een bijzondere groente. Het is bestand tegen zout en kan zelfs op het strand of in de duinen groeien. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je dus minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Verse pappardelle

50 gram

Zeekraal

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

10 gram

Kappertjes

25 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)814 kcal
Energie (kJ)3407 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stronkjes broccolini ook in de lengte. Snijd de citroen in parten.

Koken en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook 3 minuten. Kook de pappardelle ondertussen in 4 - 6 minuten gaar (zie Tip). Giet af en spoel met koud water.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan met water toevoegt.

Bakken
3

Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 7 minuten. Voeg ook de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Roodbaars bakken
4

Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

Mengen
5

Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erbovenop. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes