Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Paprikareepjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Gemengde bonen
100 gram
Passata
20 gram
Pesto genovese
(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ tl
Suiker
25 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?