Skip to main content
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu

Nieuw ingrediënt in je box! Onze nieuwe groentemix is een smakelijke combinatie van gesneden wortel, broccoli, courgette en rode ui. Lekker en supersnel klaar.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met broccoli op z'n Provençaals

½ stuk(s)

Mini-komkommer

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Ponzu

(Bevat: Tarwe, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

25 ml

Water voor saus

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten56.3 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels9.9 g
Eiwitten38.5 g
Zout3.4 g
Potassium126.2 mg
Calcium13.5 mg
Iron0.7 mg
Pan
Kleine kom
Wok of hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 3 - 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet daarna af en voeg terug toe aan de pot.
  • Meng in een kleine kom de tahin met de ponzu, honing, mayonaise, de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en de helft van de wittewijnazijn.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Wacht tot de olie goed heet is en bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Voeg de helft van de sojasaus en een scheutje water toe. Dek de pan af en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Hak de pinda's grof.
  • Meng in een saladekom de pikante rode saus met de overige wittewijnazijn en de overige sojasaus.
  • Voeg de komkommer en de pinda's toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tahinsaus toe aan de uitgelekte noedels, meng goed en verwarm 1 minuut op laag vuur.
Serveren
4
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstukreepjes 4 minuten.
  • Serveer de noedels en groenten op diepe borden.
  • Leg de biefstukreepjes erbovenop.
  • Serveer de komkommersalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders