
Romige spaghetti met broccoli en courgette
met geitenkaas en semi-gedroogde tomaten
Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
40 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
75 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Kook water met een snuif zout in een ruime pot met deksel voor de pasta en de broccoli.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

- Kook de pasta 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
- Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

- Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten.
- Voeg de bouillon en de culinaire room toe en breng aan de kook.
- Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip).
- Meng de semi-gedroogde tomaten en olie door de pan en breng flink op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

- Verdeel de pasta over de borden.
- Bestrooi met de overige geitenkaas.