Romige spaghetti met broccoli en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat ongeveer 200 gram broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Labels:
Extra groente
•Familie
•Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3221 kJ
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten83.4 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels10.3 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook water met een snuif zout in een ruime pot met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pot met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.
Roomsaus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de culinaire room toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten en olie door en breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas.