HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Spaghetti Met Broccoli En Courgette
topBanner
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Lees meer

Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Labels:VeggieFamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

2 tl

Gedroogde oregano

80 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

10 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3547 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.