Verse dragon heeft een uitgesproken smaak die perfect past bij de oude kaas en romige bloemkoolsaus van deze ovenschotel. Hou je van dragon? Voeg dan gerust nog wat meer toe. In Georgië hebben ze een nationale frisdrank die wordt gemaakt met dragon. Het proeven als liefhebber zeker waard!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Bloemkool
1.5 takje(s)
Verse dragon
125 gram
Champignons
90 gram
Farfalle
¼ blik(ken)
Kookroom
25 gram
Oude-kaasplakken
1 el
Roomboter
1 el
Bloem
125 ml
Melk
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de champignons in dunne plakken en vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.
Smelt de overige roomboter in een andere pan met deksel en fruit de knoflook en dragon 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg ⅓ deel van de melk toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk, voeg de bloemkool toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Voeg halverwege de kookroom toe.
Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
Haal de bloemkool van het vuur en pureer tot een romige saus. Voeg de champignons en de helft van de oude kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de farfalle over de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de overige oude kaas en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas mooi bruin is. Verdeel de ovenpasta over de borden.