Skip to main content
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat "kleine koninginnen" betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2662 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten27.7 g
Zout1.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium510.6 mg
Calcium64 mg
Iron0.8 mg
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen.
  • Pluk de dilleblaadjes van de takjes.
Garnalen bakken
2
  • Verhit een scheutje in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 minuut.
  • Roer de garnalen erdoorheen en bak in 3 minuten gaar.
  • Blus af met de wittewijnazijn (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!

Saus maken
3
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Giet daarna af en zet apart.
  • Voeg de bouillon, tomaat, prei, room, Italiaanse kruiden en de helft van de dille toe aan de pan.
  • Laat zachtjes koken tot de pasta klaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders