Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Farfalle

100 gram

Varkenshaasstukjes

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)977 kcal
Energie (kJ)4090 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.3 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de gedroogde-tomatenmix grof.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de farfalle en de helft van de slagroom. Ben jij juist een grote eter, gebruik dan het hele zakje farfalle.

Aubergine bakken
2
  • Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de semi-gedroogde-tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom.
  • Voeg de tijm en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.