Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Farfalle

100 gram

Varkenshaasstukjes

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)972 kcal
Energie (kJ)4067 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.3 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de gedroogde-tomatenmix grof.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de pasta en gebruik de helft van de slagroom.

Aubergine bakken
2
  • Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Ben je een grote eter? Kook dan alle farfalle.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de gedroogde-tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom.
  • Voeg dan de tijm en farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes verder.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over diepe borden en garneer met de overige kaas.