Roerei met tomaat en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en frisse salade

Roerei als avondeten? Jazeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

0.64 stuk(s)

Lente-ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3458 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groente bevat?

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de sla, de helft van de feta en de helft van de tomaat toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.