Roerbaknoedels met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

0.13 stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)701 kcal
Energie (kJ)2932 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.

Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

Groenten bakken
3
  • Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de rode paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan.
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water (zie Tip).
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.