Skip to main content
Bruschetta met geroosterde tomaat en mozzarella

Bruschetta met geroosterde tomaat en mozzarella

om te delen | met rucola, kappertjes en balsamicocrème

5.0
(6)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Kappertjes

250 gram

Rode kerstomaten

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Rucola

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)1981 kJ
Energie (kcal)474 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.4 g
Eiwitten20.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de knoflook. Wikkel de knoflook met 1/4 el olijfolie in een klein stukje aluminiumfolie.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de tomaten en knoflook 10 - 12 minuten bovenin de oven, tot ze zacht zijn en beginnen te barsten.
2
  • Halveer de broodjes. Snijd elke helft in driehoekjes.
  • Besprenkel de broodstukjes met 1/4 el olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 2 - 3 minuten in de oven.
3
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Prak de geroosterde knoflook in een kom met een vork.
  • Meng de geroosterde tomaten en kappertjes met de knoflook.
4
  • Verdeel de broodstukjes over een serveerschaal.
  • Bedek met het tomatenmengsel, de mozzarella en de rucola.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders