Skip to main content
Risotto met groene asperges en eekhoorntjesbrood
Risotto met groene asperges en eekhoorntjesbrood

Risotto met groene asperges en eekhoorntjesbrood

Met portobello uit de oven

In deze luxe risotto is de hoofdrol weggelegd voor zowel groene asperges als paddenstoelen. Het gedroogde eekhoorntjesbrood heeft een sterke, aardse smaak, die perfect past bij het vegetarische middelpunt van dit gerecht: een portobello gevuld met geitenkaas.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Gedroogd eekhoorntjesbrood

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Groene asperges

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Portobello

25 gram

Geitenkaas, geraspt

¼ tl

Gedroogde rozemarijn

¼ stuk(s)

Citroen

2 bosje(s)

Verse dragon

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers5 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon en kook daarnaast 150 ml water per persoon. Meng in een maatbeker de bouillon met het kokende water. Roer het eekhoorntjesbrood erdoor en zet opzij. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 1 – 2 cm. Laat daarbij de topjes heel.

Snijden en koken
2

Haal voorzichtig het eekhoorntjesbrood uit de bouillon en snijd in stukken. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de wittewijnazijn en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Asperges toevoegen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon, de asperges en het eekhoorntjesbrood toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 25 – 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe wanneer de risotto te snel droog wordt

Portobello bakken
4

Leg ondertussen de portobello op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en vul de portobello met de geraspte belegen geitenkaas. Bestrooi met de rozemarijn en bak nog 5 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes dragon. Roer 1 tl citroensap per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en leg er de portobello op. Bestrooi naar smaak met de dragon en het citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes