Skip to main content
Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus
Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus

Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus

met gele rijst, koriander en cashewnoten

4.1
(720)

Bruine rijst heeft een iets stevigere textuur en een meer nootachtige smaak dan witte rijst. Het bevat ook meer vezels en voedingsstoffen, waardoor het een gezondere keuze is!

Labels:
Végé
Allergenen:
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Passata

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten18.3 g
Zout1.9 g
Potassium635.7 mg
Calcium58.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in de lengte in de helft en daarna in halve maantjes van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijst koken
2

Verhit een klontje boter in een pot op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree 1 minuut. Voeg de rijst, de helft van de gele currykruiden en 180 ml bouillon per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren. 

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Bakken
3

Verhit ondertussen de sesamolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de overige gemberpuree, het witte gedeelte van de lente-ui en de rode peper 1 minuut in de sesamolie. Voeg de garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut verder. Voeg de aubergine en overige knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.

Yoghurtsaus maken
4

Haal het deksel van de sauteerpan en bak 3 - 4 minuten verder, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de koriander. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de yoghurt en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Curry afmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes, voeg toe aan de groenten en bak 1 - 2 minuten. Voeg de kokosmelk, passata en de overige bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur tot middelmatig en laat 8 - 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de curry en voeg eventueel wat honing of suiker toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst en curry in diepe borden. Serveer de yoghurtsaus erover en garneer met de cashewstukjes, het groene gedeelte van de lente-ui en de overige koriander. Knijp de overige limoen naar smaak uit boven de curry.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders