Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
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Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

met gebakken witlof en verse krulpeterselie

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witloof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3674 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Portez 500 ml d'eau par personne à ébullition dans la casserole pour les rigatoni. Faites-les cuire 12 à 14 minutes à couvert. Égouttez et laissez évaporer sans couvercle. Émincez l'oignon et écrasez ou émincez l'ail.

Couper l'endive
2

Coupez la base de l'endive et coupez-la en deux. Éliminez la partie dure et coupez l'endive en fines demi-rondelles.

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van de witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.

Préparer la sauce
3

Faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen-vif dans la sauteuse et revenir l'oignon et l'ail 2 à 3 minutes. Ajoutez les champignons et la plupart de l'endive, puis faites cuire 4 à 6 minutes à feu moyen-vif. Arrosez de la crème fraîche liquide, du vinaigre de vin rouge et émiettez le bouillon cube au-dessus. Remuez bien. Poursuivez la cuisson de la sauce encore 3 minutes à feu moyen-doux et assaisonnez de poivre et éventuellement de sel.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn - deze zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Mélanger et servir
4

Pendant ce temps, hachez finement le persil frisé. Incorporez les rigatoni à la sauce et faites chauffer en remuant. Rectifiez éventuellement l'assaisonnement avec du sel et du poivre. Servez les rigatoni dans des assiettes creuses. Saupoudrez du reste d'endive et garnissez du persil frisé.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 g groente bevat?