Skip to main content
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie

4.3
(148)

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Végé
Légumes ++
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witloof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3091 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels11.1 g
Eiwitten25.4 g
Zout1.6 g
Potassium384.3 mg
Calcium47.9 mg
Iron0.5 mg
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 13 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de onderkant van de witloofstronken en snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Halveer de witloof in de lengte en snijd in fijne reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witloof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).  
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. 

Tip: De overige witloof wordt rauw geserveerd, maar je kunt er ook voor kiezen om alle witloof mee te koken.

Saus maken
3
  • Voeg de room en de helft van de blauwe kaas toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de honing en mosterd toe en roer goed door. Laat 3 minuten koken op middellaag vuur.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan 3 - 5 minuten langer indikken. Is de saus te dik? Voeg dan wat van het bewaarde kookvocht toe.

Serveren
4
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Schep de pasta door de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Verdeel de overige witloof en de overige blauwe kaas erover. Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders