Rigatoni met rundergehakt in aubergineroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met rundergehakt in aubergineroomsaus

Rigatoni met rundergehakt in aubergineroomsaus

met tomatentapenade en rucola

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat 'gestreept' betekent.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3623 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9.7 g
Eiwitten34.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook ondertussen de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de sauteerpan.
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
Saus maken
3
  • Blus het gehakt en de ui af met de groentebouillon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de culinaire room en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel 3/4 van de rucola over diepe borden.
  • Roer de pasta en de aubergine door de saus.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige rucola.