topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en twee kazen

Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies waarin deze kaas geproduceerd wordt: Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3009 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten24 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof.
  • Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat uitstomen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten al roerend goudbruin.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de helft van de pecorino, de helft van het basilicum en 30 - 45 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de overige pecorino en basilicum.