
Rigatoni alla norma
met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Vandaag bereid je een Italiaanse klassieker. De mozzarella maakt deze pasta alla norma romig en het verse basilicum geeft hem extra smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
50 gram
Mini-romatomaten
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1.5 el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
- Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken.
- Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote pan op hoog vuur.
- Voeg de aubergineblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten al roerend goudbruin.
- Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
- Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten.
- Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
- Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.

- Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
- Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte parmigiano reggiano en het overige basilicum.