Skip to main content
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

4.3
(5,1K)

Vandaag bereid je een Italiaanse klassieker. De mozzarella maakt deze pasta alla norma romig en het vers basilicum geeft hem extra smaak.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Vers basilicum

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)791 kcal
Energie (kJ)3310 kJ
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9.6 g
Eiwitten30.6 g
Zout1.8 g
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken.
  • Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote pan op hoog vuur. 
  • Voeg de aubergineblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten al roerend goudbruin. 
  • Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte parmigiano reggiano en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders