
Rigatoni alla norma
met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
90 gram
Rigatoni
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
50 gram
Mini-romatomaten
20 gram
Geraspte pecorino
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken.
- Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur.
- Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak in 8 - 10 minuten goudbruin.
- Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
- Blus af met de passata en1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
- Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het overige basilicum.