HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Alla Norma
topBanner
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Vers basilicum

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Mini-romatomaten

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3464 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken. Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.

4

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.