BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Rendang met kokosrijst

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Labels:
Inspiratie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Komkommer

170 gram

Witte langgraanrijst

180 ml

Kokosmelk

⅔ zakje(s)

Gemalen citroengras

240 gram

Rendang

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

3 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1078 kJ
Energie (kcal)258 kcal
Energie (kJ)1078 kJ
Energie (kcal)258 kcal
Vetten20.27 g
Vetten20.27 g
waarvan verzadigd14.7 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten14.27 g
Koolhydraten14.27 g
waarvan suikers11.5 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels2.67 g
Vezels2.67 g
Eiwitten3.26 g
Eiwitten3.26 g
Zout1.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Hapjespan met deksel

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een 1/4 runderbouillonblokje per persoon toe. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Salade maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper (s) met de dressing. Schep af en toe om, zodat de dressing goed intrekt.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon (Tip) en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met rijst.

Rendang voorbereiden
4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de overige rode peper (s) en het gemalen citroengras 1 – 2 minuten.

Rendang afmaken
5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk (doe je dit eerder dan de rijst klaar is? Houd dan 2 el kokosmelk per persoon over voor de rijst, zie stap 3) toe aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar de kokos in de saus: die stolt in de koelkast. Die maakt de rendang heerlijk romig!

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.