Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne

met champignons en spinazie

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Champignons

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

50 ml

Kokend water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels13.2 g
Eiwitten41.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Waterkoker
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Snijd de champignons in kwarten. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons en Italiaanse kruiden 8 - 12 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Penne koken
3

Voeg de pasta toe aan de pot met deksel en kook 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook ondertussen 50 ml water per persoon in een waterkoker. Snipper de ui. 

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de culinaire room toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. 

Pasta mengen
5

Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met saus en laat slinken. Voeg de penne toe aan de saus en meng goed. Meng vervolgens de champignons, 2/3 van de geraspte kaas en flink wat zwarte peper door de pasta.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de overige geraspte kaas.