Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken? Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Rode biet
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Citroen
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat: Tarwe)
¼ pak(ken)
Rode kidneybonen
1 stuk(s)
Hamburger van gemengd gehakt
(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)
5 gram
Verse dille, munt & bladpeterselie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Olijfolie
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Pikante rode saus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pot. Was de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet 15 - 20 minuten, of tot hij gaar is. Giet af en laat uitstomen. Snijd de komkommer in schijfjes. Bewaar 2 schijfjes per persoon apart ter garnering. Voeg de overige komkommer toe aan een kom. Voeg een snuif zout toe en roer goed door. Laat 5 minuten intrekken.
Snijd de ui in 8 partjes en pel de knoflook. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel af. Verdeel de knoflook, ui en kidneybonen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en bak 4 minuten in de oven. Voeg de pita's toe aan de bakplaat en bak 6 - 8 minuten verder. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Giet de komkommer af. Voeg extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en 1/3 van de verse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met 1/3 van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 minuten. Draai om en zet het vuur lager. Bak 3 minuten, of tot de burger gaar is. Meng in een kleine kom de honing met de sambal. Besprenkel, wanneer de burger klaar is, met de pikante honing.
Voeg de helft van de rode biet toe aan een blender of hoge kom. Voeg de kidneybonen, de ui, de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 tl citroensap per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik een blender of staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Voeg een scheutje water toe als het te dik lijkt.
Snijd de pita's open en halveer de burger. Vul de pita's met de rodebietenspread, de apart gehouden komkommer en de burger. Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de overige verse kruiden. Verdeel de overige rode biet over de komkommersalade. Serveer de citroenpartjes en yohghurtsaus ernaast.