Quiche lorraine met spek en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en een frisse salade

Weet jij waar de naam quiche lorraine vandaan komt? (Het juiste antwoord is: Deze wereldberoemde quiche met spek is vernoemd naar de gelijknamige Franse regio waar hij vandaan komt: Lorraine.)

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Biologische zure room

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3573 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.7 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en de geraspte nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier (zie Tip). Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Tip: Past het deeg niet precies? Vouw of snijd het op de gewenste grootte of rol het nog wat verder uit tussen twee vellen bakpapier.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Meng vlak voor serveren de slamix door de dressing. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Verdeel de quiche in stukken en serveer met de salade.