HelloFresh
topBanner
Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

Met limoenmayonaise en salade

QUICK & EASY
Lees meer

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Limoen

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

80 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 – 7 minuten met peper en zout. • Vet 1 zijde van de helft van de tortilla's in met olijfolie en leg met de ingevette zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

2

• Verdeel de gewokte groenten over de tortilla en bestrooi met de geraspte cheddar. • Leg de overige tortilla op de groenten, druk een beetje aan en vet de bovenkant in met olijfolie. • Bak de quesadilla in 5 – 7 minuten knapperig in de oven. • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. • Serveer met een partje limoen en met de limoenmayonaise om te dippen.