Skip to main content
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met spinazie, wortel en puntpaprika

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja Kan bevatten: Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3148 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten33.7 g
Zout2.9 g
Potassium845.8 mg
Calcium149.4 mg
Iron2.5 mg
Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom. Voeg de teriyakisaus, de sesamolie en de woksaus met gember toe.
  • Meng goed door en voeg 1 el per persoon toe aan een grote kom.
  • Voeg het water voor de saus toe aan de kleine kom en roer goed door. Bewaar apart.
Zalm marineren
2
  • Voeg de zalm toe aan de grote kom en bedek met de teriyakimarinade. Houd apart.
  • Snijd de wortel in schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen.
Zalm bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de ui, de wortel en de puntpaprika 5 - 7 minuten.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en de bewaarde teriyakisaus toe. Bak nog 1 minuut al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie klein boven de pan.
  • Verdeel de udonnoedels met groenten over diepe borden. Leg de zalmfilet erbovenop. Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders