HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProvençaals Gehaktbrood
topBanner
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groente in tomatensaus en rijst

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:GlutenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

10 gram

Verse basilicum en tijm

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

170 gram

Witte langgraanrijst

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng in een kom: het gemengd gehakt, de panko, 1/2 vrije uitloopei per persoon, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, de basilicum, peper en zout. Kneed goed door.

2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie TIP).

3

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentenmix toe en bak 3 - 5 minuten.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de groenten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon, de passata en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn en verse tijm toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.

5

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.