Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Semi-gedroogde tomaten
5 gram
Verse basilicum en tijm
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Tomaat
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
85 gram
Witte langgraanrijst
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng in een kom: het gemengd gehakt, de panko, 1/2 vrije uitloopei per persoon, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, de basilicum, peper en zout. Kneed goed door.
Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie TIP).
Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentenmix toe en bak 3 - 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de groenten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon, de passata en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn en verse tijm toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.