Provençaals gehaktbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groente in tomatensaus en rijst

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Semi-gedroogde tomaten

5 gram

Verse basilicum en tijm

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Tomaat

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

85 gram

Witte langgraanrijst

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng in een kom: het gemengd gehakt, de panko, 1/2 vrije uitloopei per persoon, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, de basilicum, peper en zout. Kneed goed door.

.
2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie TIP).

.
3

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentenmix toe en bak 3 - 5 minuten.

.
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de groenten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon, de passata en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn en verse tijm toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.

.
5

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.