Kip à la Cosmopolitan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip à la Cosmopolitan

Kip à la Cosmopolitan

met spekjes, witloof en aardappelwedges

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Familie
Allergenen:
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Ovenaardappelwedges

1 stuk(s)

Kippendijfilet

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Cranberrychutney

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

1 tl

Mosterd

30 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4616 kJ
Energie (kcal)1103 kcal
Vetten63.1 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten94.9 g
waarvan suikers49.4 g
Vezels12.2 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Bord
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen. Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp en pers de appelsien uit. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de boter in een pan op hoog vuur en bak de kipfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 30 ml appelsiensap per persoon.

Kip bereiden
2

Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de ui in de ovenschaal. Leg de kippendijfilet op de ui en schenk het bakvet uit de pan erover. Verdeel de cranberry-appelsiensaus, wat tijmtakjes en de overige rozemarijn eroverheen.

Aardappelen roosteren
3

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelwedges met de overige olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kippendijfilet en de aardappelwedges 18 - 20 minuten in de oven.

Spekreepjes bakken
4

Verhit, in de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip en aardappelen, dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de witloof in kwarten. 

Weetje: Wist je dat witloof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witloof een groene kleur zou geven.

Bak de witloof
5

Haal de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de witloof, de honing, de mosterd en het water toe. Bak de witloof 3 minuten. Keer regelmatig om. Voeg de pecannoten en de spekreepjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelwedges over de borden en serveer met mayonaise naar smaak. Leg de kippendijfilet ernaast en schep de cranberrysaus en ui erop. Garneer het gerecht met appelsienrasp naar smaak. Serveer met de witloof met spekreepjes.