Skip to main content
Kip met ontbijtspek in parmezaansaus

Kip met ontbijtspek in parmezaansaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

4.4
(232)

Parmigiano Reggiano heeft zijn naam te danken aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt, namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

100 gram

Kipfilethaasjes

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Sperziebonen

40 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd27.6 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12 g
Vezels12.1 g
Eiwitten52.3 g
Zout2 g
Potassium862.5 mg
Calcium133.3 mg
Iron2.2 mg
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. 
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Kip bakken
2
  • Voeg de sperziebonen en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak, afgedekt, 6 - 8 minuten. Schep af en toe om.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en bak de sperziebonen nog 4 minuten. 
  • Verhit in een tweede pan een klontje boter op middelhoog vuur. Bak de kip en het spek 3 - 4 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en rasp de Parmigiano Reggiano.
Saus maken
3
  • Haal het spek uit de pan en houd apart. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de room, de Parmigiano Reggiano en 1 - 2 el water per persoon toe en roer goed door. Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten indikken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de sperziebonen en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Schenk de romige saus over de kip.
  • Verkruimel het spek erover en garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders