Skip to main content
Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

4.4
(2,4K)

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

4 ml

Olijfolie met citroenaroma

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout1 g
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
Krieltjessalade maken
3
  • Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de mini-romatomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1/3 zakje Italiaanse kruiden per persoon.
  • Voeg de krieltjes, mini-romatomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.
  • Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders