Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Pofaardappel
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Spekreepjes
gram
Mesclun
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
½ el
[Plantaardige] boter
2.5 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze (zie TIP) Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 10 minuten half gaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Leg twee helften op een vel aluminiumfolie, bestrooi met zout en leg op iedere helft 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 20 – 25 minuten in de oven.
Tip: Krijg je kleinere pofaardappelen, dan kan je ze ook in hun geheel koken, het halveren is alleen om de garing te versnellen.
Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een goede snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en overige bieslook door deze vinaigrette.
Meng in een kom: 3/4 van de cheddar, de zure room, de helft van de bieslook, peper en zout. Schep met een lepel wat van de binnenkant uit de halve aardappelen en prak dit door het kaasmengsel. Schep dit mengsel vervolgens terug in de uitgeholde aardappel. Leg de gevulde aardappelen in een ovenschaal, verdeel de rest van de cheddar eroverheen en bak nog 4-6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn (zie TIP).
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappels te gratineren.
Leg de gevulde aardappel op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer de ingemaakte puntpaprika en salade erbij.