Pollo tonnato met gebakken krieltjes
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Pollo tonnato met gebakken krieltjes

Pollo tonnato met gebakken krieltjes

met geroosterde tomaten en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilethaasjes

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

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Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3515 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Sieb
Staafmixer

Instructies

Cuire les grenailles
1

Préchauffez le four à 200degrés. Lavez les grenailles et coupez-les en deux. Faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et, à couvert, faites-les cuire 25 à 30minutes à feu moyen-vif. Remuez régulièrement, enlevez le couvercle après 20minutes, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Couper
2

Coupez les tomates en deux dans le sens de la largeur. Émincez ou écrasez l’ail.

Rôtir les tomates
3

Disposez les tomates dans le plat à four, face tranchée vers le haut. Dans le petit bol, mélangez l’huile d’olive, le vinaigre balsamique, l’ail ainsi que du sel et du poivre. Arrosez les tomates avec ce mélange. Enfournez 20 à 22minutes

Pocher le poulet
4

Préparez le bouillon de poule dans la casserole. Lorsqu’il arrive à ébullition, baissez le feu sur doux et disposez les filets de poulet dans le bouillon. Faites-les cuire 6 à 8minutes. Retirez les filets de la poêle et maintenez-les au chaud dans une feuille d’aluminium.

Tip: Bewaar de bouillon om een lekkere soep mee te maken of om te gebruiken voor een risotto de volgende dag.

Préparer la sauce
5

Pendant ce temps, égouttez le thon dans la passoire. Dans le bol profond, mixez la mayonnaise, le thon, 1cs d’eau par personne et la moitié des câpres jusqu’à obtenir une sauce fine. Salez et poivrez.

Tip: De kappertjes zijn al zout, dus proef eerst voor je meer zout toevoegt.

Servir
6

Servez les grenailles et les tomates sur les assiettes. Disposez les filets de poulet à côté et versez la sauce au thon par-dessus. Garnissez avec le reste des câpres.