Skip to main content
Polynesische pokébowl geïnspireerd op Vaiana
Polynesische pokébowl geïnspireerd op Vaiana

Polynesische pokébowl geïnspireerd op Vaiana

met garnalen, avocado, komkommer en appelsien

4.5
(154)

Pokébowls komen oorspronkelijk uit Hawaï en zijn geïnspireerd op de traditionele poké - gekruide rauwe vis. Tegenwoordig bestaan er recepten met eindeloze combinaties van eiwitten, groenten en dressings!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Bruine snelkookrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ el

[Plantaardige] boter

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten70.7 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels10.4 g
Eiwitten22.2 g
Zout3.5 g
Potassium310.2 mg
Calcium13.1 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pot op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Roer de rijst en bouillon erdoor.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst in 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen en snijd in blokjes. 
  • Snijd de komkommer in blokjes.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de Koreaanse kruidenmix 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de mayonaise en honing.
  • Roer de wittewijnazijn door de rijst.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel alle ingrediënten over de rijst. Garneer met de sesamzaadjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders