Skip to main content
Gevulde puntpaprika met rijst en feta
Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Met olijven en munt

Door de puntpaprika op hoge temperatuur te bakken in de oven, komen de zoete tonen extra naar voren. De olijven en de feta zorgen voor een hartig en een friszuur element, de zonnebloem- en pompoenpitten voor iets knapperigs.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 gram

Leccino olijven

40 gram

Feta

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

1 tl

Gemalen komijnzaad

5 bosje(s)

Verse munt

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Bord

Instructies

Paprika voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst afgedekt, 12 – 15 minuten (zie tip). Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bovenkant van de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. De onderkant van de paprika ga je vullen.

Snijden
2

Snijd de bovenkant van de paprika in blokjes. Leg de onderkant van de paprika op een bakplaat met aluminiumfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten in de oven. Laat de oven aan. Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven. Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie fijn.

Bakken
3

Verhit een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en blokjes paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuten.

Paprika vullen
4

Voeg de gekookte rijst toe aan de hapjespan en verhit nog 1 minuut. Meng de olijven, de pittenmix, de feta en de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Vul de puntpaprika met een deel van het rijstmengsel (zie tip).

Paprika afbakken
5

Leg de puntpaprika weer terug op de bakplaat met aluminiumfolie en bak de puntpaprika nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Doe 2 minuten voor het einde van de oventijd van de paprika het deksel op de hapjespan en verwarm het overige rijstmengsel op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de puntpaprika erop. Bestrooi met de munt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen