topBanner
Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Gevulde puntpaprika met rijst en feta

Met olijven en munt

Lees meer

Door de puntpaprika op hoge temperatuur te bakken in de oven, komen de zoete tonen extra naar voren. De olijven en de feta zorgen voor een hartig en een friszuur element, de zonnebloem- en pompoenpitten voor iets knapperigs.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

30 gram

Leccino olijven

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

30 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

2 tl

Gemalen komijnzaad

10 bosje(s)

Verse munt

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst afgedekt, 12 – 15 minuten (zie tip). Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bovenkant van de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. De onderkant van de paprika ga je vullen.

2

Snijd de bovenkant van de paprika in blokjes. Leg de onderkant van de paprika op een bakplaat met aluminiumfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten in de oven. Laat de oven aan. Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven. Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie fijn.

3

Verhit een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en blokjes paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuten.

4

Voeg de gekookte rijst toe aan de hapjespan en verhit nog 1 minuut. Meng de olijven, de pittenmix, de feta en de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Vul de puntpaprika met een deel van het rijstmengsel (zie tip).

5

Leg de puntpaprika weer terug op de bakplaat met aluminiumfolie en bak de puntpaprika nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Doe 2 minuten voor het einde van de oventijd van de paprika het deksel op de hapjespan en verwarm het overige rijstmengsel op laag vuur.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg de puntpaprika erop. Bestrooi met de munt.