HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza's Met Gehakt, Mozzarella En Basilicum
topBanner
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus

Lees meer

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Boerengehakt van varken

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Paprika

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4021 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten45 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het varkensboerengehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

3

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

4

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer de pizza's met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.