Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella

Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella

met paprika, tomatensaus en basilicum

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Varkensboerengehakt

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Paprika

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees flatbread

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4045 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.8 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden en gehakt bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Bak in dezelfde hapjespan de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Pizza maken
3
  • Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover (zie Tip).
  • Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven.
  • Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om je boterham mee te garneren.

Serveren
4
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.