Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 312 beoordelingen
Lees meer

Vandaag maak je een supersnelle pizza met platbrood als bodem. Doordat het platbrood al gaar is hoeft de pizza maar kort in de oven. De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

250 g

Kastanjechampignons

200 g

Passata

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Oude kaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

grillpan
grillpan
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

saus
saus
3

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg 100 ml tomatenpassata per persoon en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

smeren
smeren
4

Smeer 2 Libanese platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.

oui
oui
5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

non
non
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.