topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza funghi

Platbroodpizza funghi

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)736 kcal
Energie (kJ)3079 kJ
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Coupez les champignons en tranches. Émincez la moitié de l'oignon rouge et coupez l'autre moitié en rondelles. Émincez ou écrasez l'ail. Déchirez la mozzarella de bufflonne en petits morceaux.

Préparer la sauce tomate
2

Dans la poêle, faites chauffer la moitié de l'huile d'olive à feu moyen et revenir l'ail et l'oignon rouge émincés 1 à 2 minutes. Ajoutez la passata de tomates et, par personne, 1,5 cc d'épices italiennes, 1 cc de vinaigre balsamique noir et 2 cs d'eau. Salez et poivrez. Laissez réduire à feu moyen 6 à 8 minutes, jusqu'à ce obtention d'une sauce épaisse. Remuez régulièrement.

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Cuire
3

Pendant ce temps, faites chauffer le reste de l'huile d'olive dans l'autre poêle à feu moyen-vif et cuire les rondelles d'oignon rouge, les champignons 6 à 8 minutes. Salez et poivrez puis remuez régulièrement. Pendant ce temps, enfournez le pain plat 2 à 4 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé.

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Préparer les pizzas
4

Tartinez les pains plats de sauce tomate. Répartissez ensuite le mélange d'oignon rouge et champignons et les morceaux de mozzarella de bufflonne sur les pizzas. Saupoudrez-les de sel et poivre.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in peulvruchten, volkoren producten en paddenstoelen voor een plantaardig alternatief.

Enfourner les pizzas
5

Enfournez à nouveau les pizzas 5 à 7 minutes sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Pendant ce temps, retirez les feuilles de basilic des tiges et ciselez-les finement.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Servir
6

Servez les pizzas. Parsemez-les de basilic et garnissez-les de roquette.