HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza's Met Champignons En Mozzarella
topBanner
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:VeggieFamilieLekker snelExtra groenteFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Passata

1 zakje(s)

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten28.0 g
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten89 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11.11 g
Vezels11.11 g
Eiwitten34 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 – 4 minuten (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan hier al mee met de champignons en paprika.

4

Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook, het paprikapoeder en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip). Hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

6

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.