Pittige nachoschotel met gehakt en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige nachoschotel met gehakt en spekjes

Pittige nachoschotel met gehakt en spekjes

met cheddar, verse koriander en witte-kaassalsa

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Maïs in blik

65 gram

Rode kerstomaten

110 ml

Heinz Tomato Frito

50 gram

Pittige tortillachips

25 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)950 kcal
Energie (kJ)3975 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels10.5 g
Eiwitten53 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de spekjes 2 minuten.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de spekjes. Bak samen 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
  • Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten.
  • Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop (zie Tip). Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of totdat de cheddar gesmolten is.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de tortillachips en/of witte kaas. Gebruik de overige chips de volgende dagen voor bij een dip of guacamole bijvoorbeeld. De overige witte kaas is lekker op een broodje of als garnering in een soep.

Salsa maken
3
  • Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in parten.
  • Snijd de koriander grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
  • Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.