Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar
met verse koriander en limoen
Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Rundergehakt
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Paprika
140 gram
Maïs in blik
125 gram
Rode kerstomaten
200 gram
Passata
100 gram
Pittige tortillachips
75 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
10 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
- Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
- Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten.
- Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.
- Snijd ondertussen de limoen in partjes.
- Snijd de koriander grof.
- Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
- Garneer met de koriander en de limoenpartjes.