Pittige kokossoep met schelvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

¾ stuk(s)

Wortel

125 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)599 kcal
Energie (kJ)2505 kJ
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten49.8 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels8.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijbonen snijden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje voor 300 ml water, vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken en voeg de sojasaus enkel bij serveren naar smaak toe.

Wortel snijden
2
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.
  • Schud of roer de klontjes uit de kokosmelk.

Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Smaakmakers bereiden
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de soep 6 minuten op laag vuur.
  • Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Door regelmatig zee gevangen vis, ei, zuivel en/of zeewier te eten hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Soep vullen en serveren
4
  • Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.